La nostra història

Els llums de Nadal
que decoren tot el planeta

La història de la companyia es remunta a una senzilla estrella de fusta que el fundador va fabricar, decorar amb diverses bombetes i va instal·lar a l’aparador d’una petita botiga d’electrodomèstics que regentava al centre del poble per servir com a reclam i per aconseguir il·luminar i alegrar el seu negoci en unes dates tan importants, l’any 1945.

La idea va tenir tant d’èxit entre els veïns i comerciants de la zona, que l’ajuntament de la localitat va encarregar a Francisco Jiménez la il·luminació del carrer principal de Puente Genil el nadals de l’any següent. Aquest encàrrec s’ampliaria en poc temps a la resta de la localitat i, a poc a poc, a altres municipis dels voltants i de la resta de la província.

Nuestra historia

Tot va començar amb una estrella

Francisco Jiménez Carmona va ser un visionari a la seva època, un emprenedor que va saber veure el potencial de la llum i la il·luminació per ser peça fonamental de les festes populars.

A mesura que l’empresa anava creixent i ampliant territoris “conquerits” per la seva llum, Ximenez Iluminación va començar a il·luminar les fires andaluses, falles, carnestoltes i nadals de bona part d’Espanya. Amb els anys, va arribar la segona generació de la família, la qual va impulsar el desenvolupament nacional de l’empresa i la va convertir en líder d’il·luminació decorativa del país i, a conseqüència, en la responsable dels llums de Nadal de les principals ciutats espanyoles.

Amb el nou mil·leni i l’arribada de la tercera generació, Ximenez Iluminación va passar a integrar-se dins del Grupo Ximenez, el qual, gràcies a les seves diferents filials, va aconseguir que la marca Ximenez fes el salt internacional, fins a arribar a estar present a més de 50 països d’arreu del món i ser una de les principals empreses d’il·luminació decorativa del món en l’actualitat.

Avui en dia, Ximenez Iluminación, Grupo Ximenez i la resta de les seves filials es troben en un important procés de transformació, amb el fi de continuar essent l’empresa de referència en el món de la il·luminació decorativa. Sostenibilitat, innovació, digitalització, desenvolupament i respecte al medi ambient són alguns dels pilars sobre els quals es fonamenta Ximenez avui en dia. Es fan esforços per a la consecució d’objectius sostenibles i per a la creació de nous productes d’il·luminació que suposin un menor consum i un major respecte cap al medi ambient.

Fa més de 75 anys que il·luminem el món.

Ximenez Il·luminació va ser fundada el 1945 per Francisco Jiménez Carmona

Amb la tercera generació, la marca va aconseguir el salt internacional

Gràcies a les seves filials i al pas donat per la tercera generació familiar, Ximenez Group ha desenvolupat projectes a 50 països de tot el món, estant present als cinc continents. Entre els seus projectes més emblemàtics destaquen els desenvolupats a Nova York, Moscou, Madrid, Vigo, Barcelona, Qatar, Dubái, Brussel·les, Londres, Ciutat de Mèxic, Denver, Milà, Oslo o Austràlia. El 2022, la companyia aconseguia una fita molt important quant a internacionalització i expansió, ja que va aconseguir assolir els seus antípodes, gràcies al desenvolupament i creació d’un projecte d’il·luminació per al Nadal de Nova Zelanda.

Fa més de 75 anys que il·luminem el món.

Notícies

Segueix l'actualitat de Ximenez Iluminación

Uncategorized @ca

El Grup Ximenez incorpora el primer equip totalment femení a la seva brigada d’assemblatge

El Grup Ximenez continua reforçant el seu equip amb la incorporació de les dues primeres especialistes en assemblatge i instal·lació d’enllumenat públic i estructures grans. Com a resultat, el Grup Ximenez té ara el seu primer equip de dones per a la instal·lació de l’enllumenat nadalenc. “La baixa presència de dones en camps relacionats amb […]

Continuar llegint 16 octubre 2023
Uncategorized @ca

Màlaga inicia la seva fira amb l’estrena de l’Entrada de Larios i la cerimònia d’enllumenat

La Fira de Màlaga va començar la nit del 12 d’agost amb l’enllumenat de més de dos milions de llums LED, distribuïts per tot el recinte ferial i l’entrada principal. Una de les principals novetats d’enguany és la substitució completa de l’enllumenat de l’entrada principal de la fira amb tecnologia LED, la qual cosa suposa […]

Continuar llegint 13 agost 2023
Uncategorized @ca

Puente Genil recupera una entrada històrica per il·luminar la seva fira del 2023

La Fira de Puente Genil tornarà a capturar l’essència del passat aquest any gràcies a la instal·lació d’una entrada històrica per donar la benvinguda i il·luminar la seva edició del 2023. L’entrada, de l’estil clàssic amb un toc tradicional, mesura 22,65 metres d’amplada i 17,32 metres d’altura i brillarà amb 100.000 llums LED. Consta de […]

Continuar llegint 7 agost 2023
Llegir totes les notícies