Notícies

Actualitat

Uncategorized @ca

El Grup Ximenez incorpora el primer equip totalment femení a la seva brigada d’assemblatge

16 octubre 2023

El Grup Ximenez continua reforçant el seu equip amb la incorporació de les dues primeres especialistes en assemblatge i instal·lació d’enllumenat públic i estructures grans. Com a resultat, el Grup Ximenez té ara el seu primer equip de dones per a la instal·lació de l’enllumenat nadalenc.

“La baixa presència de dones en camps relacionats amb l’electricitat i les professions més tècniques ha estat la principal raó de la manca de personal femení en posicions especialitzades com les de les nostres instal·ladors d’enllumenat públic”, afirma Alberto del Rey, Director Corporatiu de Recursos Humans del Grup Ximenez. “Gràcies al nostre compromís en la contractació de talents femenins i a l’augment de la formació de les dones en aquests rols tècnics dins de l’empresa, hem fet un pas significatiu cap a la contractació d’especialistes femenines en instal·lacions elèctriques. Estem avançant amb la societat, i esperem que la presència de dones en rols professionals més tècnics esdevingui cada vegada més comuna, forta i ferma”, conclou del Rey.

Desiré Jiménez i Rosalía Taguas són les dues primeres dones a unir-se a l’equip d’assemblatge del Grup Ximenez, i durant aquesta temporada de Nadal, treballaran en diversos llocs per a la instal·lació dels projectes d’il·luminació festiva planificats per l’empresa a Puente Genil.

“Em sento molt feliç fent una feina que realment m’agrada, i estic molt agraïda per l’oportunitat que Ximenez m’ha donat i pel suport que he rebut del nostre supervisor”, afirma Rosalía, que assegura que es sent “acceptada i estimada per tot l’equip de brigades al qual pertanyo. Em sento com una més de l’equip, i és una lliçó per als meus fills, lluitar pels teus somnis i intentar ser feliç fent una feina que t’agrada.”
La seva companya, Desiré, destaca que “des del primer dia, tots els meus companys han estat molt amables i ens ho han explicat tot amb molta paciència, ajudant-nos molt a tots dos.” Aquesta satisfacció també és expressada per David Muñoz, el cap de l’equip on treballen Desiré i Rosalía, que diu que és “una font d’orgull tenir-les a l’equip. S’han integrat perfectament i ja són part de la família,” destacant que “han après molt ràpidament, són hàbils, responsables i molt compromeses amb la seva feina. Què més es pot demanar?”

Aquest és un pas significatiu per a l’empresa en una indústria que tradicionalment ha estat dominada pels homes i ara comença a mostrar una major representació i rellevància de les dones. El Grup Ximenez s’uneix a aquesta tendència gràcies a Desiré i Rosalía.

This is a significant step for the company in an industry that has traditionally been male-dominated and is now increasingly featuring more female representation and prominence. Ximenez Group joins this trend thanks to Desiré and Rosalía.