Grupo Ximenez

Els llums de Nadal
que decoren tot el planeta

Ximenez Iluminación es troba integrat dins del Grupo Ximenez. Un grup empresarial format per diverses filials que permeten la creació a mida de qualsevol projecte d’il·luminació, des del disseny, fins a la instal·lació i emmagatzematge, amb medis propis.

Ubicat a Puente Genil, Grupo Ximenez està format per Ximenez Iluminación, com a empresa instal·ladora d’il·luminació decorativa i artística a escala nacional; Ilmex, la seva fàbrica i marca de distribució internacional; i Fundación Ximenez, creada l’any 2019 amb l’objectiu principal d’actuar com a agent actiu en la lluita contra el canvi climàtic i en la promoció de nous models de consum més eficients i respectuosos amb el medi ambient.

Grupo Ximenez

Un servei integral per a qualsevol projecte d'il·luminació

La missió d’ Ximenez Group és crear solucions innovadores d’il·luminació decorativa sota diferents models flexibles i amb un servei integral. La seva aspiració és ser líder en il·luminació decorativa arreu del món.

Grupo Ximenez

La seva missió és crear solucions innovadores amb un servei integral.

Presència
internacional

Gràcies a les seves filials i al pas donat per la tercera generació familiar, el grup a desenvolupat projectes a 50 països de tot el món, i està present a cinc continents. Entre els seus projectes més emblemàtics destaquen els desenvolupats a Nova York, Madrid, Vigo, Barcelona, Qatar, Dubai, Brusel·les, Londres, Ciutat de Mèxic, Denver, Milà, Oslo o Austràlia. L’any 2022, la companyia va aconseguir una fita molt important quant a internacionalització i expansió, ja que va aconseguir arribar a les seves antípodes, gràcies al desenvolupament i creació de projecte d’il·luminació per al Nadal de Nova Zelanda.

Portem més de 75 anys il·luminant el món

Sostenibilitat i medi ambient

Grupo Ximenez

Ximenez Group manté des dels seus inicis un fort compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient. L’any 2007, el grup va ser pioner a començar un procés de transformació tecnològica de tota la seva incandescència per tecnologia LED en tots els seus projectes d’il·luminació festiva.

Gràcies a aquesta transformació, ha aconseguit reduir fins en més d’un 90% el consum energètic de les seves instal·lacions d’il·luminació i estalviar, a més, l’emissió de 3.000 tones de CO2 a l’atmosfera.

Avui dia, instal·lar projectes i il·luminació que siguin 100% LED i de baix consum és ja una realitat a Ximenez Group. Aquest assoliment va suposar el reconeixement de l’empresa com un dels 101 exemples empresarials d’acció per al clima a la Cimera del Clima de 2019 celebrada a Madrid.

Grupo Ximenez

La companyia, a més, enfoca el seu model productiu des de l’aposta per la reutilització i transformació de materials, de manera que es minimitzi la generació de residus i s’optimitzi la vida útil dels recursos. Gràcies a aquesta recerca incessant i a la constant investigació per a la creació d’una il·luminació cada cop més respectuosa amb el medi ambient i amb l’entorn que ens envolta, Ximenez ha patentat la il·luminació decorativa més sostenible i respectuosa amb el medi ambient que existeix en el sector: Ecogreenlux. Un producte que redueix la contaminació lumínica un 93% i suposa un 60% menys de consum energètic respecte de la il·luminació actual, també fabricada en LED.

Els esforços de Ximenez Group per ser més sostenibles i eficients no se centren només en la creació de nous productes o models de consum. També es reflecteixen en les seves polítiques internes de qualitat i respecte al medi ambient, a través de les quals s’aconsegueix un ús responsable dels recursos dins de les seves instal·lacions, així com la generació d’energia renovable a través de la instal·lació de plaques solars a la seva seu per cobrir el 70% del consum energètic de les seves instal·lacions.

Els esforços de Grupo Ximenez quant al desenvolupament d’un negoci respectuós amb el medi ambient queden demostrats amb certificacions del seu sistema de gestió ambiental per part d’AENOR.

Notícies

Segueix l'actualitat de Ximenez Iluminación

Uncategorized @ca

El Grup Ximenez incorpora el primer equip totalment femení a la seva brigada d’assemblatge

El Grup Ximenez continua reforçant el seu equip amb la incorporació de les dues primeres especialistes en assemblatge i instal·lació d’enllumenat públic i estructures grans. Com a resultat, el Grup Ximenez té ara el seu primer equip de dones per a la instal·lació de l’enllumenat nadalenc. “La baixa presència de dones en camps relacionats amb […]

Continuar llegint 16 octubre 2023
Uncategorized @ca

Màlaga inicia la seva fira amb l’estrena de l’Entrada de Larios i la cerimònia d’enllumenat

La Fira de Màlaga va començar la nit del 12 d’agost amb l’enllumenat de més de dos milions de llums LED, distribuïts per tot el recinte ferial i l’entrada principal. Una de les principals novetats d’enguany és la substitució completa de l’enllumenat de l’entrada principal de la fira amb tecnologia LED, la qual cosa suposa […]

Continuar llegint 13 agost 2023
Uncategorized @ca

Puente Genil recupera una entrada històrica per il·luminar la seva fira del 2023

La Fira de Puente Genil tornarà a capturar l’essència del passat aquest any gràcies a la instal·lació d’una entrada històrica per donar la benvinguda i il·luminar la seva edició del 2023. L’entrada, de l’estil clàssic amb un toc tradicional, mesura 22,65 metres d’amplada i 17,32 metres d’altura i brillarà amb 100.000 llums LED. Consta de […]

Continuar llegint 7 agost 2023
Llegir totes les notícies