BLOG

Actualitat

Uncategorized @ca

Turisme de Llums de Nadal: la tendència que revoluciona els viatges festius

27 setembre 2024

Milers de turistes es concentren al voltant de l'arbre de la Porta del Sol de Vigo, el 2022

Les llums de Nadal, més que una decoració: un nou atractiu turístic per a les ciutats durant l’època festiva d’hivern

Les llums de Nadal no són només una decoració festiva; s’han convertit en un motor important per atraure centenars de milers de turistes cada any per Nadal a ciutats d’arreu del món. Per aquest motiu, ha nascut una nova tendència en auge: el turisme de llums de Nadal, transformant les ciutats en destinacions irresistibles per a turistes de tot el planeta durant la temporada nadalenca.

En les darreres dècades, el turisme ha experimentat un creixement exponencial, impulsat, entre altres motius, per la millora de les condicions laborals, l’augment de la classe mitjana, l’accessibilitat dels viatges i l’ús de noves tecnologies per obtenir informació i gestionar els viatges. Així, el 1950 es van registrar 25 milions de desplaçaments turístics, xifra que ha augmentat de manera vertiginosa fins a superar els 1.300 milions de viatges anuals en l’actualitat. Entre les principals raons d’aquest creixement en els mesos d’hivern, destaca la impressionant il·luminació nadalenca de ciutats com Vigo, Màlaga, Madrid, Barcelona o Valladolid, que inverteixen cada vegada més a crear autèntics espectacles de llum per atraure visitants a tots els racons, generant una experiència inoblidable al voltant de la llum.

Quina és la nova tendència coneguda com a turisme de llums de Nadal?

El turisme de llums de Nadal és una tendència que ha guanyat popularitat i adeptes en els darrers anys. Cada vegada més ciutats inverteixen en il·luminació festiva durant el Nadal als seus carrers, creant una atmosfera màgica que atrau turistes d’arreu del món. Aquesta tendència, incentivada per la creixent inversió en decoració nadalenca, motiva els viatgers a visitar aquestes ciutats per gaudir de l’espectacular il·luminació que adorna els seus carrers i places.

Ximenez Group, l’empresa líder en il·luminació decorativa, és responsable de les llums de Nadal més espectaculars de tot el món. Amb projectes en més de 250 ciutats repartides en els cinc continents, Ximenez ha jugat un paper clau en convertir la il·luminació nadalenca en un atractiu turístic de renom.

Aquest fenomen no només crea un ambient festiu, sinó que també genera un important impacte econòmic. Les ciutats que inverteixen en llums de Nadal veuen com els seus hotels arriben al 100% d’ocupació i els comerços propers experimenten un notable augment dels seus ingressos durant la temporada nadalenca.

Les llums nadalenques que conquisten el món

Diverses ciutats s’han convertit en referents mundials pel que fa al turisme de llums de Nadal. Un exemple destacat és Vigo, on la seva famosa il·luminació nadalenca ha convertit la ciutat en una destinació obligatòria per als amants de les llums festives. El seu gegant arbre de Nadal a la Porta del Sol i la impressionant caixa de regal gegant són dos dels elements més fotografiats, amb el segell de Ximenez Group.

Un altre destí icònic és Màlaga, on el famós carrer Larios es transforma cada Nadal en un espectacle de llum i so que atrau centenars de milers de turistes. La il·luminació del carrer Larios, dissenyada i instal·lada per Ximenez Group, s’ha convertit en un emblema de les festes a Andalusia i un referent a nivell global.

A Madrid, la capital espanyola, la temporada nadalenca atrau multitud de turistes que volen viure la màgia dels seus carrers il·luminats. Amb milions de llums LED, Ximenez Group decora cada any els principals punts de la ciutat, com la Gran Via, la Porta del Sol amb el seu majestuós arbre de Nadal, i la icònica bola lluminosa. Aquestes instal·lacions no només embellixen la ciutat, sinó que la converteixen en un escenari perfecte per a les xarxes socials, omplint cada racó de turistes i càmeres.

Notícies

Segueix l'actualitat de Ximenez Iluminación

Uncategorized @ca

Màlaga inicia la seva fira amb l’estrena de l’Entrada de Larios i la cerimònia d’enllumenat

La Fira de Màlaga va començar la nit del 12 d’agost amb l’enllumenat de més de dos milions de llums LED, distribuïts per tot el recinte ferial i l’entrada principal. Una de les principals novetats d’enguany és la substitució completa de l’enllumenat de l’entrada principal de la fira amb tecnologia LED, la qual cosa suposa […]

Continuar llegint 13 agost 2023
Uncategorized @ca

Puente Genil recupera una entrada històrica per il·luminar la seva fira del 2023

La Fira de Puente Genil tornarà a capturar l’essència del passat aquest any gràcies a la instal·lació d’una entrada històrica per donar la benvinguda i il·luminar la seva edició del 2023. L’entrada, de l’estil clàssic amb un toc tradicional, mesura 22,65 metres d’amplada i 17,32 metres d’altura i brillarà amb 100.000 llums LED. Consta de […]

Continuar llegint 7 agost 2023
Uncategorized @ca

Ximenez Group i Ecosol signen un conveni de col·laboració per a la inserció de persones en risc d’exclusió.

Ximenez Group i Ecosol, un centre d’Ocupació pertanyent a Càritas Girona, han signat un conveni de col·laboració per a la inserció laboral de persones en risc d’exclusió. Gràcies a aquest acord, es contribueix a la integració i formació de persones en situacions vulnerables mitjançant la seva professionalització i l’accés a un lloc de treball. D’aquesta […]

Continuar llegint 29 novembre 2023
Llegir totes les notícies